Verbeter snel Duurzame Inzetbaarheid met Work Ability Index (WAI)

De Work Ability Index (WAI) is een vragenlijst die het werkvermogen meet: de mate waarin een werknemer gezond kan blijven werken. Zowel lichamelijk en geestelijk. Upstream Consulting is geaccrediteerd om deze officiële vragenlijst te gebruiken. De WAI wordt steeds vaker ingezet in Nederland om actief aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid. Met de verhoging van de pensioenleeftijd wordt dit enorm belangrijk!

Hoe werkt het? Via de WAI-vragenlijst maakt de individuele werknemer een inschatting van zijn of haar werkvermogen. Dit is een goede voorspeller van iemands inzetbaarheid nu en in de toekomst. Het invullen van de vragenlijst kost niet veel tijd.

Wat is Werkvermogen eigenlijk? Werkvermogen staat niet op zichzelf; het staat sterk in relatie tot de aard van iemands werk, maar ook tot zijn of haar normen en waarden, competenties en gezondheid. Al deze factoren komen terug in de vragenlijst. Uit de antwoorden op de vragen rolt een score; hoe hoger, hoe beter het werkvermogen. Voor gezondheidsmanagement en gezondheidsbeleid is dit belangrijke informatie!

Wat levert het op? Met de WAI toetsen wij de inzetbaarheid van je medewerkers en geven advies. Hiermee wordt onnodig verzuim voorkomen. De WAI geeft belangrijke informatie over inzetbaarheid van uw medewerkers; een belangrijke vereiste in een tijd waarin medewerkers steeds langer gaan doorwerken.

Is de WAI voor mijn organisatie geschikt? De WAI kan binnen elk type organisatie worden toegepast. Het inzetten van de WAI is eenvoudig en laagdrempelig. De WAI wordt uitgegeven door Stichting Blik op Werk.

Je wilt je vrijblijvend oriënteren? Vraag nu een vrijblijvend gesprek aan met uitleg over de WAI en neem contact met ons op via 020-5287322 of stuur een stuur een e-mail.